Returnarea produselor

Daca produsul nu este conform cu specificațiile de pe site, nu sunt funcționale, coletele prezintă deteriorări, sau produsele v-au fost livrate greșit, le puteți returna gratuit.

Fiecare dintre noi poate greși la un moment dat, indiferent de cate masuri de precauție ne-am lua. Știm de asemenea ca e posibil ca la un moment dat sa facem o alegere mai puțin inspirata. 

Produsele comandate pot fi returnate numai în condițiile stipulate de Art. 11. alin.(1) din Legea nr. 449/2003.  

În cazul în care doriți să anulați comanda sau renunțați la achiziție, aveți dreptul de ne a notifica această situație în scris, prin email sau accesând formularul de contact, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, fără a fi obligați la plata unor penalități saula justificarea deciziei dvs. (în conformitate cu OUG nr. 34/2014). 

Produsele returnate trebuie să corespundă cantitativ (ca număr de articole) și calitativ (să nu prezinte urme de utilizare, deteriorare sau rupere) cu produsele livrate. Totuși, înainte de a trimite coletul retur, vă rugăm să ne sesizați acest lucru și de asemenea, să vă asigurați că produsele, accesoriile, consumabilele și sursele de alimentare sunt funcționale. Vă vom rambursa sumele plătite pentru aceste produse, în termen de 14 de zile de la data recepției coletului retur. În cazul în care produsele recepționate nu sunt conforme cu specificațiile prezentate pe site, aveți dreptul de a solicita returnarea acestora pentru a fi înlocuite cu un alte produse sau puteți opta pentru rambursarea integrala a contravalorii lor. Dacă convenim împreună înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, dvs. veți plăti diferența. Dacă valoarea produsului înlocuitor este mai mică, veți primi o rambursare parțiala până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile pentru primul retur și de transport pentru produsul înlocuitor, în acest caz, sunt suportate de către S.C. ECOR S.R.L.. 

În cazul în care un anumit produs nu poate fi înlocuit, vă vom restitui contravaloarea acestuia, în termen de 14 zile de la data la care produsul a intrat în posesia noastră. Produsele achiziționate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000 in cazul in care nu corespund cerințelor sale. Conform legii, produsele se pot returna in termen de 10 zile lucrătoare de la primire, dar noi am extins perioada de returnare la 30 de zile calendaristice. Produsele trebuie returnate in ambalajul original si in aceeași stare in care au fost recepționate, fără sa fi fost uzate. Contravaloarea produselor returnate se va recupera in maxim 30 de zile calendaristice.  

Produsele care nu sunt conforme specificațiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fără implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, în urma unei notificări scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu unul conform. Costurile de retur si de transport pentru produsul înlocuitor sunt suportate de ECOR SRL. Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat va rugam sa semnalați cat mai curând, pentru a returna produsul și a fi înlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur și transport al produsului corect vor fi suportate de ECOR SRL. Daca se dorește returnarea contravalorii produsului, noi va înapoiem integral suma de bani.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, ascuțiri sau care au fost folosite și uzate. Pentru coletele ce prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzați recepția lor.Produsele, nu se pot returna decât în ambalajul cu care au fost expediate și împreuna cu toate documentele (chitanța, factura, specificații tehnice). 

Distrugerea sau ruperea ambalajelor sau a accesoriilor ( chei , plăcute de schimb, etc) produsului atrage imposibilitatea returnării, iar ECOR SRL, nu poate fi făcută răspunzătoare. In cazul în care au fost achiziționate mai multe produse de același fel, nu se poate returna decât un singur produs desigilat, restul cantității este acceptata doar dacă produsele sunt sigilate. 

 Prima returnare a produselor se va face pe cheltuiala firmei SC ECOR SRL, prin Fan Curier. 


Procedura de returnare: In cazul în care dorești sa returnezi un produs, te rugam sa urmezi următorii pași:

  1. Scrieți-ne în secțiunea " Contact " motivul returnării.
  2. Este obligatoriu sa trimiteți produsul, împreuna cu cutia originala a acestuia, nedeteriorata, toate accesoriile primite, factura si chitanța. Toate acestea trebuie împachetate corespunzător în alta cutie, nu în cutia produsului.
  3. După ce ați efectuat acești pași te rugam sa expediezi produsul, prin Fan Curier la adresa SC ECOR SRL, Str. Rampei Nr. 17 , precizând pe colet "Returnare produs". Clientul este responsabil de împachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere.


Renunțarea la comanda:
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunța la cumpărare, fără penalități si fără invocarea unui motiv, in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Daca produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultata din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicând-se definițiile cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.